21-1-'46
Weer om half 7 van de strozak, wat niet meevalt. Verder de gebruikelijke appèls en 's middags P.T. (Physical training), exercitie en theorie. Na een half uur PT ben je doodop en de volgende morgen zo stijf als een plank, er waren 7 uitvallers.

exercitie.jpg

 Exercitie

22-1-'46
Zo stijf als een plank opgestaan, maar na het wassen ging het wel weer. Na de appèls weer exercities, theorie en PT. Weer weinig, maar goed eten en vroeg naar bed."

Dinsdag 29-1-'46
Nog steeds voel ik me beroerd en weer meld ik me ziek, doch er komt weer niemand. Als ik opsta loop ik te duizelen. Dat zal wel komen doordat ik vanaf zaterdag niks meer gegeten heb. 's Nachts krijg ik een neusbloeding, die maar aan blijft houden.

Woensdag 30-1-'46
Vanmorgen kwam er gelukkig een hospik, die me een prop watten in m'n neus frommelde waardoor het bloeden ophield. Om 10 uur kwam de luit-dokter zelf, die me vertelt dat ik over 5 minuten bij hem moet komen voor vervoer naar het hospitaal. In de wagen heb ik nog overgegeven, waar ik niets aan kon doen.

Woensdag 30-1-'46
militairhospitaal.jpg

"In het hospitaal aangekomen word ik direct naar zaal G gebracht, uitgekleed, onderzocht, ingespoten en onder de
wol gestopt in een heerlijk fris bed met laken, wat ik niet meer gewend ben. Ik word ook getemperatuurd en blijk 41,9 graden koorts te hebben. Ik ben dus al ver weg. Ik krijg ook een hele lading pillen te slikken wat niet meevalt.
Voorlopig krijg ik alleen pap te eten."

Militair hospitaal, Amersfoort
31-1-'46/7-2-'46
's Nachts werd er door een lief zustertje bij me gewaakt. Ik heb een dag of 10 daar in het hospitaal aan de Hogerweg gelegen en aan 't eind van die logeerpartij werd ik weer naar Waterloo gestuurd.

 

dooplid.jpg

kolonelSluyter.jpg

 Kolonel Sluyter

arrow-l_met_tekst.pngarrow-r_met_tekst.png